Elmúltak a húsvéti ünnepek. Idén első alkalommal volt négy napos ünnep hazánkban, ezért sokan, lehet, hogy éppen te is kihasználtad az időt és egy kicsit több házi készítésű ételt csináltál, mint korábban. Lehet, hogy emiatt nálatok is maradt valamennyi főtt sonka és tojás, és talán a gyerekeid is kaptak olyan csokoládé figurákat ajándékba, amelyeket szívesebben fogyasztanának el valamilyen desszert formájában. Ebben a cikkünkben néhány olyan receptet adunk, amelyekkel finomságokat csinálhattok a húsvétról maradt ételekből.
Nézzünk néhány főételt
Biztosan nálatok is maradt egy kis darab a főtt sonkából és találsz néhány tojást is. Ezek az ételek kiváló alapjai lehetnek egy tésztaszósznak. Először is vágd fel aprócska részekre sonkát és a tojást, majd ezután kevered össze egy kis tejföllel, Ha szereted a sajtot, akkor reszelj bele azt is és már el is készült a mártásod, amit ezután egy kifőtt penne tésztára téve azonnal fogyaszthatsz. Elsősorban férfiaknak ajánlom, hiszen rendkívül laktató ételt kapsz.
Persze, ha valami könnyebb ételt szeretnél enni, akkor salátát is készíthetsz a megmaradt főtt sonkából és tojásból. Ehhez szükséged lesz még néhány zöldség félére. Használhatsz például lila káposztát, zöld hagymát, fehér paprikát, kígyó uborkát is. Már mindegyik zöldségféléből vásárolhatsz frisset a piacon. A feladatod most is nagyon egyszerű, alaposan tisztítsd meg a zöldségeket, majd aprítsd össze azokat a tojással és a sonkával együtt. Ha ezzel meg vagy akkor tedd bele az összes hozzávalót egy hatalmas tálba, majd alaposan rázd össze. Ezután pedig gondoskodj a megfelelő öntetről is. Készíthetsz joghurtos öntetet. Vásárolhatsz kapros vagy fokhagymás port, amit egy kis doboz joghurtba keverve készítheted el a dresszinget. De választhatsz kész szószokat is. Ott van például az ezer sziget öntet. De finom lehet a tartár mártás is.
No és a desszert?
Most is egy egyszerű receptet ajánlok, készíts egy forró csokit. Ehhez az italhoz is néhány hozzávalóra lesz szükség. A gyerekek csoki figurái és tejszín az ami biztosan kell no és persze forró víz, hiszen gőz felett kell felolvasztanod a csokit. Ha ez megvan, akkor keverd hozzá a tejszínt, adj hozzá egy kis fűszert, vagy fahéjat és már kész is a házi készítésű forró csoki.